Partille Gymnasium är en personlig skola i centrala Partille. Vi sätter kunskap, goda relationer och en stark koppling till näringsliv och idrottsföreningar i centrum. Här kan du läsa mer om Partille Gymnasium.

Redo för framtiden

Att våra elever ska bli redo för framtiden är viktigt för oss. Därför har vi formulerat tre fokusområden som vi förhåller oss till i allt vi gör: Människan, lärandet och omvärlden.

fokusringar.png

Människan - självkänsla och empatiskapande

Lärandet - erfarenheter och kunskapande

Omvärlden - sammanhang och meningsskapande

Erasmus+ skola

Vi är en en ackrediterad Erasmus+ skola. Det innebär att vi kan erbjuda APL utomlands för yrkeselever, studieresor och utbyten på alla våra program samt fortbildning och studieresor för personalen under programperioden 2021-2027.

Vi har kontakter i Spanien, Frankrike, Italien, Portugal, Tyskland, Kroatien och många fler länder. 

Elevhälsa

Elevhälsan består av rektor, skolkurator, skolsköterska, studievägledare, specialpedagog och skolpsykolog.

Elevhälsan träffas varje vecka och följer upp arbetet med varje elevs hälsa för att kunna ta fram åtgärder så snabbt som möjligt. Gruppen arbetar även löpande med främjande insatser för en god elevhälsa på skolan.

Som ett komplement till elevhälsan finns även ett trygghetsteam. I teamet ingår lärare, elevassistenter, skolvärdinna och skolsköterska. Känner du som elev oro eller otrygghet i skolan ska du ta kontakt med teamet. Kontaktuppgifter till teamet finns spridda på synliga platser på skolan.

Vårt likabehandlingsarbete

På Partille Gymnasium arbetar vi för att skolan ska vara en trygg och tillitsfull arbetsplats för både elever och personal. Vi bedriver ett systematiskt arbete för att motverka alla former av mobbning, diskriminering och kränkande behandling. Läs mer om vårt arbete i vår plan mot kränkande behandling och diskriminering. 

Dokument

Partille Gymnasiums plan mot kränkande behandling och diskriminering, 2023-2024.

Om du som elev blivit utsatt för kränkande behandling ska du göra en anmälan.

Blankett

Utredning vid kännedom/misstanke om diskriminering, trakasserier eller kränkande behandling.

Drogpolicy

Partille Gymnasium är en drogfri zon. Vi accepterar inte att elever eller personal befattar sig med narkotika, eller vistas i skolans lokaler påverkade av alkohol, narkotika, narkotikaklassade läkemedel, sniffning eller dopingpreparat.

Vid misstanke/oro om missbruk hos elev vidtas följande åtgärder:

  • Kontakt med elevhälsan och/eller rektor för respektive program.
  • Elevhälsan gör en inventering och tittar på elevens närvarorapporter
  • Information samlas in från elevhandledare och andra personer i elevens närhet
  • Skolkurator, skolsköterska och/eller rektor träffar eleven tillsammans för att göra en bedömning.

Om misstanken kvarstår kontaktas vårdnadshavare/förälder för omyndig elev. Efter samtycke från myndig elev kontaktas förälder. Rektor fattar beslut om drogtestning.

Eleven uppmanas att omgående lämna urinprov på en av skolan vald provtagningsplats. Om eleven förnekar missbruk och vägrar drogtesta sig, kvarstår misstanke om missbruk. Vid positivt provsvar görs en anmälan till Socialtjänsten. En elev som är drogpåverkad får inte vistas i skolan.

Eleven och vårdnadshavare/förälder kallas av rektor till elevvårdskonferens tillsammans med representanter från Elevhälsan för att gemensamt ta fram ett åtgärdsprogram med stöd av AFS 1994:1 relaterat till skolsituationen. Samverkan sker i möjligaste mån med Socialtjänsten.

Elevhälsans personal håller sig fortlöpande informerad om behandlingsresultat via behandlingsenhet eller socialtjänst. Detta görs efter samtycke från vårdnadshavare (när eleven är under 18 år) och elev (när eleven är myndig).

Elevskåpen är skolans egendom. Vid misstanke om bruk/hantering av alkohol eller droger skall rektor beordra att eleven själv öppnar elevskåp. Om eleven vägrar öppnar rektor själv skåpet tillsammans med annan av skolpersonal.

Vid konstaterat missbruk hos elev skall följande åtgärder vidtas:
Om en elev är uppenbart alkohol- eller drogpåverkad under skoltid skall denne efter att skolan kontaktat vårdnadshavare/förälder till omyndig elev avvisas på ett säkert sätt. Efter samtycke från myndig elev kontaktas förälder. Vid behov tillkallas polis. En anmälan görs till Socialtjänsten.

Rektor kallar omgående till elevvårdskonferens, där åtgärdsplan upprättas.

Vid misstanke om langning, innehav eller försäljning av droger/alkohol görs omgående en polisanmälan av rektor. Vårdnadshavare/förälder kontaktas. Anmälan görs till Socialtjänsten.

Skolbibliotek

Biblioteket i Partille, som finns i Partille Kulturum, är också vårt skolbibliotek. Här finns läsplatser, datorer, tidningar musik, film, facklitteratur och romaner.

Kontaktuppgifter till Partille kommuns kundcenter

E-post till Partille kommuns kundcenter: kundcenter@partille.se

Telefonnummer till Partille kommuns kundcenter: 031-792 10 00.

Kontaktuppgifter till Partille Gymnasium

Besöksadress: Gamla Kronvägen 56, 433 33 Partille.

E-post till biträdande rektor/specialpedagog:karin.noborn@partille.se.

E-post till administratör: monica.karlsson@partille.se.

E-post till studie- och yrkesvägledare: christina.petersson@partille.se.

E-post till skolsköterska: anette.karlsson@partille.se

Från Porthälla till Partille Gymnasium

I Partille har politikerna valt att satsa långsiktigt på kommunens gymnasieskola. När flera kranskommuner valde att lägga ned sina skolor gjorde man tvärtom i Partille. Det ser vi effekten av idag. Läs mer om vägen till var skolan står idag i länken här!